RaspberryPi

RaspberryPi is een een goedkoop (ongeveer € 50,00) computerboard net even groter dan een creditkaart. Maar door zijn formaat worden al snel de mogelijkheden onderschat. Je kan er, zonder dat er extra kosten voor programma’s bij komen kijken, een volwaardige computer van bouwen. Natuurlijk heb je dan wel nog een beeldscherm, toetsenbord en muis nodig. Stap voor stap gaan we hem opbouwen en wat de mogelijkheden betreft kan je zelf een richting kiezen…..

Arduino

Arduino is niets anders dan een merknaam. Als je op internet gaat zoeken zal je al snel ontdekken dat het een klein printplaatje is met daar daar op een klein computertje die je zelf kan programmeren. Je kan er leuke elektronisch schakelingen mee ontwerpen. Dan moet je denken aan een lampje laten knipperen tot het besturen van een robot.

Scratch

Met Scratch kunnen de allerkleinste onder ons onder begeleiding kennis maken met de computer. Spelenderwijs gaan ze zelf een spelletje ontwerpen en maken. Komt bij het starten heel eenvoudig en simpel over, maar vergis je beslist niet in de mogelijkheden. Zonder dat je het weet zijn ze bezig met “imperatief object georiënteerd” programmeren.